Mercat de Manacor
Mercat Icape a Palma
Mercat Icape a Eivissa
Final de curs
Permís de venda Ajuntament de Sant Antoni de Portmany

 Joves Emprenedors Professionals (JEP) planteja als alumnes la creació i la gestió d’una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar. Així, passen per totes les etapes bàsiques de creació del negoci i anàlisi de l’entorn. A través d’un pla de màrqueting, defineixen el públic objectiu i, posteriorment, comercialitzen el producte o el servei. Finalment, realitzen un balanç dels resultats empresarials i se’n reparteixen els beneficis. 

Objectius

- Potenciar la capacitat emprenedora mitjançant la posada en pràctica de coneixements, habilitats i actituds.
- Connectar l’aprenentatge educatiu amb l’entorn real mitjançant la creació de l’empresa.
- Millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació.
- Impulsar la capacitat de fer feina en equip a través del treball cooperatiu.

Destinataris

Alumnes de grau mitjà i superior de Formació Professional.

Continguts:

- Planificació de l’empresa: elecció del projecte, gestió de projectes mitjançant la metodologia Kamban i constitució de l’empresa.
- Investigar el mercat i viabilitat del model de negoci.
- Validar l’empresa mitjançant la seva comercialització i la presentació pública del projecte.

Recursos

Curs de capacitació per al professorat. A més, en tot moment, tant professorat com alumnat compta amb material i ajuda a través de consultors i tutors externs, que els faran de guia durant tot el curs escolar.
Plataforma educativa
www.icape.es és la plataforma de referència per a professors i alumnes, alhora que ofereix tota la informació i les notícies sobre els projectes creats pels alumnes.

Calendari

JEP es desenvolupa durant un curs escolar, de setembre a abril.


Premis ICAPE als millors projectes empresarials en l’àmbit de l’economia social

 

Què son els premis?

A l’objecte de difondre i promoure l’economia social entre l’alumnat dels centres educatius inscrits en el programes de formació professional d’ ICAPE,  la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria convoca el Concurs de Premis ICAPE als millors projectes empresarials d’estudiants de cicles formatius i formació professional bàsica.

 Objectius

Visualitzar i conèixer els beneficis i avantatges de les empreses d’economia social.

Connectar l’aprenentatge educatiu amb l’entorn real mitjançant la creació de l’empresa.

Millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació.

Impulsar la capacitat de fer feina en equip per mitjà del treball cooperatiu.

 

Guardons

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria cada curs convocarà els Premis i els centres inscrits al programes JEA i JEP podrán apuntar-se voluntariament.

L’Idi organitzarà les jornades de presentación, on el projecte millor valorat tindrà un guardó de 2.000 euros i els dos finalistes 1.000 euros cada un. 

ICAPE és un projecte educatiu que impulsa els valors de la persona, les capacitats emprenedores i familiaritza els estudiants amb el concepte de responsabilitat social.

L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes millorin la seva capacitat de: treballar en equip, prendre decisions, planificar, assumir responsabilitats, comunicar-se, etc. ICAPE és un programa dissenyat perquè els alumnes arribin a assolir les capacitats emprenedores de manera real, posant en pràctica el concepte d’aprendre fent.

ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

Els pilars dels programes que formen part d'Icape són:

  • Conexió entre l'escola i l'entorn. Desenvolupament d'una experiència real.
  • Metodologia basada en aprenentatge cooperatiu i en treball per projectes.
  • Aprenentatge transversal i significatiu
  • Contexte creatiu i lúdic

Els centres que vulguin dur a terme el projecte d’impuls a l’emprenedoria ICAPE el curs que ve ja poden enviar la sol·licitud de participació segons les instruccions que varen sortir publicades al BOIB de 22 de febrer. El ternimi finalitzarà el 31 de maig.

Podeu consultar les instruccions i sol·licitar la vostra participació  aquí.

 

 Cada etapa educativa disposa d’un programa: