noticias ICAPE

140 alumnes de Primària i Secundària recullen els permisos de venda per participar al Mercat ICAPE de Palma

Al voltant de 140 alumnes han recollit avui a l’Ajuntament de Palma el permís d’ocupació de via pública per participar al mercat ICAPE, activitat del projecte d’impuls a l’emprenedoria organitzat per la conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la conselleria d’Educació i Universitat, i coordinat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). Els estudiants representen a 49 grups de Primària i Secundària de 23 centres escolars de Palma i altres municipis mallorquins que durant aquest curs han dut a terme ICAPE.

L’acte ha comptat amb la presència del batle de Palma, José Hila; la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial, Núria Hinojosa; la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de la conselleria d’Educació i Universitat, Maria Francisca Alorda; i la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll.

En total, 3.350 alumnes de Mallorca, Eivissa i Formentera participen enguany al projecte ICAPE que té com a objectiu principal impulsar les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions  i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests cinc anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, el nombre de grups de Secundària que han participat enguany s’ha incrementat un 20% respecte el curs anterior.

El programa té tres línies d’actuació:

  • EME (Emprendre a la meva escola) destinat a alumnes d’Educació Primària (35 grups).
  • JES (Joves Emprenedors Socials) destinat a alumnes d’Educació Secundària (42 grups).
  • JEA (Joves Emprenedors Associats) destinat a alumnes de Formació Professional Bàsica. Aquesta línia ha començat aquest curs (10 grups).

Durant el curs, els alumnes creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de formació d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes o organitzen serveis per aconseguir beneficis que els de Secundària donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Juntos, Fundació Campaner, Escola en Pau i Fundació Vicenç Ferrer.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. El mercat de Palma tendrà lloc el dia 17 de maig a la Plaça Major. També s’organitza un mercat a Manacor (15 de maig) i un altre a Eivissa (12 de maig).

Pàgina carregada en 0.0107 segons. IDI versió 3.2.0-dev