noticias ICAPE

120 alumnes de Formació Professional Bàsica presenten les cooperatives ICAPE

Al voltant de 120 alumnes de Formació Professional Bàsica han presentat aquest matí les cooperatives que han creat durant aquest curs dins la línia de Joves Emprenedors Associats (JEA) del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE. Els joves, procedents de nou grups de sis centres d’educació secundària de Mallorca i Eivissa, han exposat els seus projectes davant del director general de Política Industrial, Bartomeu Morro; la directora general de Formació Professional i de Formació del Professorat, Maria Francesca Alorda; i la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), Núria Hinojosa.

La línia JEA és una experiència pilot d’ICAPE que s’ha posat en marxa aquest curs per tal d’incloure al programa els alumnes de Formació Professional Bàsica, i que tendrà continuïtat el proper curs. S’ha de tenir en compte que ICAPE, impulsat per l’IDI i la Conselleria d’Educació i Universitat, ja fa cinc anys que promou les capacitats emprenedores a alumnes d’Educació Primària (Emprendre a la Meva Escola) i d’Educació Secundària (Joves Emprenedors Socials).

Durant el curs, els Joves Emprenedors Associats han creat una cooperativa i han treballat les tres fases importants per dur a terme una idea de negoci: els tràmits de constitució d’una empresa, el pla d’imatge corporativa i de comercialització de productes, i la presentació del projecte. L’objectiu és que tenguin la capacitat suficient per desenvolupar la seva pròpia iniciativa emprenedora i al mateix temps millorar les seves competències de lideratge, comunicació i motivació.

Els centres que participen a la línia JEA són:

IES Guillem Cifre de Pollença amb el projecte CuinArt Restaurant

 

CC Sant Felip Neri de Palma amb el projecte Your Party

 

IES Ses Estacions de Palma amb el projecte Gestio Administrativa Bàsica

 

IES Capdepera amb el projecte Bona Herba

 

IES Capdepera amb el projecte Restaurant l’Alzina

 

IES Llucmajor amb el projecte Masmani

 

IES Llucmajor amb el projecte Llucmanteniment

 

IES Llucmajor amb el projecte FPB Cable

 

IES Balàfia de Sant Llorenç de Balàfia (Eivissa) amb el projecte Suco

 

Pàgina carregada en 0.0473 segons. IDI versió 3.2.0-dev