noticias ICAPE

Els alumnes ja tenen el permís de venda per al mercat de Palma

Més d’un centenar d’alumnes han recollit avui a l’Ajuntament de Palma el permís d’ocupació de via pública per participar al mercat ICAPE, activitat del projecte d’impuls a l’emprenedoria gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), i impulsat per la conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la conselleria d’Educació i Universitat. Els estudiants representen a 39 grups de Primària i Secundària de 18 centres escolars de Palma i altres municipis mallorquins que durant aquest curs han dut a terme ICAPE.

L’acte ha comptat amb la presència de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat de la conselleria d’Educació i Universitat, Maria Francisca Alorda; la directora gerent de l’DI, Núria Hinojosa; el batle de Palma, Antoni Noguera; i la regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, Antònia Martín.

El mercat ICAPE de Palma reunirà enguany més d’un miler d’alumnes dels 39 grups que hi participaran. Aquest esdeveniment se celebrarà a la Plaça Major el dia 16 de maig. Els centres escolars que hi participaran són Sant Francesc Palma, CEIP Es Pil·larí, Col·legi Pius XII, IES Antoni Maura, Col·legi Santa Magdalena Sofia, La Salle Palma, Col·legi Aula Balear S.Coop., Col·legi Manjon, Col·legi Ntra. Sra. Consolació, CIDE, IES Emili Darder, Col·legi Juan de la Cierva, Col·legi La Porciúncula, IES Francesc de Borja Moll,  Col·legi Ramon Llull, IES Santa Maria, La Salle Inca i IES Llucmajor.

Més de 3.000 alumnes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part aquest curs del projecte ICAPE que té com a objectiu principal impulsar les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions  i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, el nombre de grups de Primària i Secundària que han participat enguany s’ha incrementat un 30% respecte el curs anterior.

El programa té quatre línies d’actuació:

  • EME (Emprendre a la meva escola) destinat a alumnes d’Educació Primària (46 grups).
  • JES (Joves Emprenedors Socials) destinat a alumnes d’Educació Secundària (53 grups).
  • JEA (Joves Emprenedors Associats) destinat a alumnes de Formació Professional Bàsica. (7 grups).
  • JEP (Joves Emprenedors Professionals) destinat a alumnes de Formació Professional de Grau Mig (26 grups). Aquesta línia ha començat aquest curs.

Durant el curs, els alumnes creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de formació d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes o organitzen serveis per aconseguir beneficis que els de Secundària donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau i Fundació Vicenç Ferrer, S, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. A més del mercat de Palma, també s’organitza un mercat a Manacor, Inca, Ciutadella i Eivissa.

Pàgina carregada en 0.0131 segons. IDI versió 3.2.0-dev