noticias ICAPE

El mercat ICAPE d’Eivissa acull a més de 400 emprenedors

Eivissa ha acollit aquest matí el mercat d’emprenedors escolars ICAPE, que enguany ha comptat amb més de 400 alumnes de Primària i Secundària que han presentat els seus projectes empresarials al Passeig Vara de Rey. Aquest mercat és l’activitat final del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat.

El mercat ha comptat amb 18 paradetes d’alumnes de Primària i de Secundària d’11 centres escolars d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulàlia des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Joan de Llabritja, i Sant Francesc Xavier de Formentera, que durant aquest curs han dut a terme ICAPE.

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària). Enguany, a causa de l’augment de les escoles a ICAPE, s’han ampliat el nombre de mercats d’emprenedors. Així, altres municipis que també organitzen aquest acte són Palma, Inca, Ciutadella i Manacor.

Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

Els centres adherits a ICAPE que han participat avui al mercat són IES Isidor Macabich, IES Sa Blanca Dona, CEIP Guillem de Montgrí, IES Sa Serra, CEIP Sant Carles, Col·legi Sant Jordi, IES Algarb, IES Marc Ferrer, IES Sant Agustí, IES Balàfia, i CEIP Mestre Lluís Andreu de Formentera.

Pàgina carregada en 0.0154 segons. IDI versió 3.2.0-dev