Més de 350 alumnes de Primària i Secundària han participat aquest matí al mercat ICAPE de Ciutadella. És el primer cop que els centres escolars de Menorca participen en aquesta activitat del programa d’impuls a l’emprenedoria ICAPE, gestionat per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial) i impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i la Conselleria d’Educació i Universitat.

El mercat ha comptat amb 15 paradetes d’alumnes de 8 centres escolars de Ciutadella, Sant Lluís, Es Castell Ferreries i Maó, que durant aquest curs han dut a terme ICAPE. La directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, han visitat els escolars a la Plaça dels Pins.

De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions a les Illes Balears, però és el primer cop que Menorca hi participa. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària). Altres municipis de les Illes que també compten amb el mercat ICAPE són Palma, Manacor, Inca i Eivissa.

Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG.

Els centres de Menorca adherits a ICAPE són Francesc de Sales, CC Sant Francesc d’Assís, CEIP Sa Garriga, CEIP Margalida Florit, CEIP Àngel Ruiz i Pablo, IES Josep M. Quadrado, IES M. Àngels Cardona, i IES Pasqual Calbó i Caldés.

Més de 3.000 alumnes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera formen part aquest curs del projecte ICAPE que té com a objectiu principal impulsar les capacitats emprenedores dels estudiants, al mateix temps que treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions  i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, el nombre de grups de Primària i Secundària que han participat enguany s’ha incrementat un 30% respecte el curs anterior.

Recull de premsa:

Diari de Menorca

IB3 TV

Bini TV