Presentació
CONAMING
Els alumnes de 6èB de l'escola CEIP Juníper Serra va decidir participar a un projecte popular als centres escolars anomenat ICAPE.
Els socis de la cooperativa formada dia 16 d'octubre vam decidir posar-li el nom de CONAMING. També vam elegir un logotip per a la cooperativa, que és el que podreu trobar just a dalt.
Documents
Acta fundacional Conaming
Estatuts Conaming
Diari
26/10/2017
El tutor Guillem Company explica en què consisteix el programa ICAPE i exposa què és una cooperativa. Es decideix que tots els alumnes de 6è B (21) i els dos mestres assistents seran els socis de la cooperativa, que estarà operativa durant tot el curs escolar 2017/2108.
25/12/2017
Estatuts conaming

Avui entre la ajuda de tots hem acabat els estatuts de la nostra cooperativa i l'hem enviat.

02/11/2017
Elecció del nom de la cooperativa.

S’elegeix a mà alçada el nom que tendrà la cooperativa. Es proposen diferents noms (quatre). Surt elegit per majoria el nom de “Conaming”

02/11/2017
Elecció del logotip.

S’elegeix a mà alçada el logotip que representarà la cooperativa. Es proposen diferents logotips (quatre). Surt elegit per majoria el logotip de la dreta.

09/11/2017
Aportació de capital.

Mitjançant el google classroom es va fer una consulta. S’acorda per majoria una aportació inicial de 3 euros per soci. Es decidirà, si és necessari aportar més doblers durant el curs.

09/11/2017
Elecció de la Junta directiva.

Es presenten candidatures per als tres càrrecs: president, secretari i tresorer.

L’elecció es fa mitjançant vot secret. Surten elegits Toni Mulero com a president, Aina Font com a secretària i Aitor Ruiz com a tresorer.

16/11/2017
Registre de socis.

El tutor indica que cada soci s’ha de registrar a un full indicant el seu nom, el seu DNI i la data de naixement. Així es fa.

23/11/2017
Elaboració d’estatuts.

S’acorda que la secretària s’encarregarà d’elaborar els estatuts definitius a partir de les aportacions de tots els socis.

11/01/2018
Presentació prototips.
Avui tots els membres de la cooperativa menys els mestres han presentat els seus prototips.
Els han presentat un per un. Els encerragats de evaluar les presentacións eren els mateixos alumnes i el mestre.

https://photos.app.goo.gl/8PNnklscI2o6ffNu1
06/02/2018

Avui hem triat els prototips que farem. Ho hem fet així: cadascú ha recordat el seu prototip i després cadascú ha triat els tres prototips que li agradaven més. Al final, els vuit prototips més votats han estat els que farem.

02/05/2018

Avui hem triat els preus reals i de descompte dels productes per a la venta. Ho hem fet amb assablea i votant. Al final, els preus que hem decidit ham estat aquests:

Imants: Preu real: 1,50€. Preu descompte: 1,20€.

Sabons: Preu real: 2€. Preu descompte: 1,50€.

Sals petites: Preu real: 2,50€. Preu descompte: 2,00€.

Sals grosses: Preu real: 3,50€. Preu descompte: 3,00€.

Figures petites: Preu real: 1,00€. Preu descompte: 0,50€.

Figures posa-gots: Preu real: 1,50€. Preu descompte: 1,00€.

Figures grosses: Preu real: 2,00€. Preu descompte: 1,50€.

21/02/2018

Avui hem revisat els estudis de mercat. Hem vist que ens vàrem plantejar els estudis de mercat malament però ens les hem arreglades i al final tot ha sortit bé. Aquests són els resultats dels estudis de mercat:

1. Sals: 36

2. Slime: 54

3. Clauers: 32

4. Hama: 90

5. Imants N: 57

6. Imants G: 30

7. Sabó: 42

Al final hem decidit que descartam els clauers i els imants de gelera. El pròxim dia ja començarem a fer els productes.

21/02/2018
Realització d'estudi de mercat

Si voleu veure els estudis de mercat feis click als enllaços:

Estudi de mercat 1

Estudi de mercat 3

Estudi de mercat 4

Estudi de mercat 5

15/03/2018

Avui hem començat a fer els productes per la cooperativa. N'hem fet dos: sals de Petra i peçes hama. Ens hem dividit en dos grups i en dues classes diferents. Al grup de sals hem fet sals de cítrics i sals d'all i julivert. Al grup de peçes hama hem fet molts de tipus de figures: Emoticons, animals, cotxes... El pròxim dia acabarem d'empaquetar les sals i farem sals de pebres. També farém més figures amb peçes hama.

17/03/2018
Fabricació de prodictes

Ja és el segon dia que feim productes per a la cooperativa Conaming. Ha tocat fer: sals, sabó i Imants Nespresso. Ens hem dividit en dos grups,després hem començat a treballar. Un grup treballava a la cuina, havíen d'encalentir el sabó! L'altre grup, ha acabat de fer les sals, i a continuació ha començat a treballar amb els Imants Nespresso: han cercat diferents figures per fer amb les càpsules de Nespresso. Han estat dues hores divertides i entretengudes!

11/05/2018
Dia del mercat ICAPE

El passat 11 de maig els alumnes de sisé, amb la cooperativa Conaming vàrem anar a vendre els nostres productes del mercat ICAPE celebrat a Manacor. Quan varem arribar el matí, col·locàrem la decoració (els cartells, els materials per vendre...). A continuació, diferents torns de tres alumnes cada un atenien els clients. Mentre els altres es passejaven per les altres paradetes. Finalment, tots junts arraplegàrem tot el material sobrant (que no era molt). Vam fer un bon negoci! Ara només falta decidir què ham de fer amb els beneficis.

23/05/2018
Què fem amb els beneficis?

Avui, hem decidit que fer amb els beneficis:

- Primer, hem acordat amb votacions quina quantitat de doblers aportarem a una ONG. Hem votat entre un 10%, un 15% o un 20%. La resposta ha estat que aportarem un 20%.

- A continuació, havíem de decidir a quina ONG aportavem aquest 20% de la quantitat obtenguda. També ho hem decidit amb votacions. Podíem de votar entre: Unicef, Save the Children, Càritas o Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). La majoria ha elegit AECC.

- Finalment ens hem quedat amb 170€ per fer una activitat conjunta. Tenim aquestes opcions:

- Palma Jump

- Cars

- Mallorca Madness

- Wipe Out

- Anar a sopar

- Anar al cinema de Manacor un dimecres.

A la pròxima sessió ens quedarà decidir triar quina activitat conjunta realitzarem

Dades de Contacte
CEIP JUN͍PER SERRA
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Nines: 4 / Nins: 16