Joves Emprenedors Professionals (JEP) planteja als alumnes la creació i la gestió d’una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar. Així, passen per totes les etapes bàsiques de creació del negoci i anàlisi de l’entorn. A través d’un pla de màrqueting, defineixen el públic objectiu i, posteriorment, comercialitzen el producte o el servei. Finalment, realitzen un balanç dels resultats empresarials i se’n reparteixen els beneficis. Per tal de continuar amb la responsabilitat social, donen un mínim del 15% dels diners guanyats a una ONG.

Objectius

- Potenciar la capacitat emprenedora mitjançant la posada en pràctica de coneixements, habilitats i actituds.
- Connectar l’aprenentatge educatiu amb l’entorn real mitjançant la creació de l’empresa.
- Millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació.
- Impulsar la capacitat de fer feina en equip a través del treball cooperatiu.

Destinataris

Alumnes de grau mitjà de Formació Professional.

Continguts:

- Planificació de l’empresa: elecció del projecte, gestió de projectes mitjançant la metodologia Kamban i constitució de l’empresa.
- Investigar el mercat i viabilitat del model de negoci.
- Validar l’empresa mitjançant la seva comercialització i la presentació pública del projecte.

Recursos

Curs de capacitació per al professorat. A més, en tot moment, tant professorat com alumnat compta amb material i ajuda a través de consultors i tutors externs, que els faran de guia durant tot el curs escolar.
Plataforma educativa
www.icape.es és la plataforma de referència per a professors i alumnes, alhora que ofereix tota la informació i les notícies sobre els projectes creats pels alumnes.

Calendari

JEP es desenvolupa durant un curs escolar, de setembre a abril.